Affärsområde Interiör och design utgörs av företag som tillverkar, säljer och marknadsför produktsystem för inredning av skola, kontor och privat och offentlig miljö. Läs mer om företagen inom området nedan och besök deras respektive hemsidor eller kontakta oss för ytterligare information. För information om fler av våra företag, gå till sidorna Industriverktyg och Industrikomponenter i polymera material.

Glimakra of Sweden AB

Glimakra of Sweden AB tillverkar, säljer och marknadsför produktsystem för inredning av kontor och offentlig miljö. Sortimentet består främst av skärmväggar och ljudabsorbenter, särskilt utvecklade för att kombinera visuell och akustisk design, men också av bland annat arbetsbås, bord och sittmöbler, receptionsdiskar och förvaringsmöbler. Produkterna är tidlösa och av förstklassig kvalitet, och som ett led i företagets strävan att ha så liten miljöpåverkan som möjligt används 100% förnybar energi, lokala leverantörer och rena, oblandade material som underlättar återvinning. Flera av produkterna är märkta med Möbelfakta. Glimakra of Sweden är en ledande aktör i Skandinavien inom sin nisch.

I Glimakra of Sweden ingår också produktområdet Wallsystems, för laminatprodukter för i huvudsak våtrum, och WallRibbon, för ljuddämpande väggpaneler till privatmarknaden.

Glimakra of Sweden startade sin verksamhet 1948 och är beläget i Glimåkra. De har sedan 2016 också en produktionsenhet i Tranås för möbelkomponentstillverkning. Glimakra of Sweden ingår i koncernen sedan 2007.

Presentationsfilm Glimakra of Sweden

TreCe AB

TreCe AB är en ledande aktör inom förvaringsmöbler och källsortering, vars produkter formges ur ett perspektiv innefattande såväl estetik och kvalitet som funktion och användbarhet. Lösningar skapas för det moderna liksom det aktivitetsbaserade kontoret och offentliga miljöer i nära samarbete med kund, och genom full kontroll över hela produktionen kan de garantera sina högt ställda krav på miljö och säkerhet. Flera av produkterna är godkända enligt Möbelfakta.

TreCe startade sin verksamhet 1973 och har huvudkontor och showroom i Norrköping samt showroom i Stockholm, Göteborg och Oslo. TreCe ingår i koncernen sedan 2019.

Wallsystems

Wallsystems har under årtionden varit den ledande leverantören av skiljeväggar för våtrum i Sverige. Slutkunden återfinns i allt från stora sportanläggningar till campingplatser där behovet av lättstädade våtutrymmen finns. Väggarna tillverkas i huvudsak av kompaktlaminat för att få en lång livslängd i kombination med bibehållen kvalitet.

Wallsystems är en del i koncernen sedan 2012 som ett produktområde i Glimakra of Sweden AB. Produkterna tillverkas i Glimakra of Swedens fabrik i Tranås.

WallRibbon

WallRibbon vänder sig mot privatmarknaden avseende ljuddämpande panelväggar i inomhusmiljö. Produkterna består av träribbor fästade på en ljudisolerande matta samt väggpaneler och kommer i flera olika träslag, färger och ytfinish. Allt i en avskalad Skandinavisk design.

WallRibbon är en del i koncernen sedan 2021 som ett produktområde i Glimakra of Sweden AB. Produkterna tillverkas i Glimakra of Swedens fabriker i Tranås och Glimåkra.

Alnäs

Alnäs är en klassiker inom skolmöbler och har funnits i över 70 år. Med massiva trädetaljer kan de hålla för en hel generation och säljs med hela 20 års garanti.

Varumärket Alnäs ingår i koncernen sedan 2021. Möblerna produceras i Glimakra of Swedens enhet i Tranås.

Qbena AB

Qbena AB är specialister på skötbord och kapprumsinredning till förskolor och var pionjärer inom höj- och sänkbara skötbord när företaget grundades och har alltsedan dess levererat utrustning för daghem, skolor, bostadsanpassning, specialinredning och handikapputrustning. Tack vare en flexibel och anpassningsbar produktion kan de tillverka helt enligt kundens önskemål och med kvalitet i varje steg.

Qbena startade sin verksamhet 1986 och är beläget i Motala. Qbena ingår i koncernen sedan 2022.